Det er en trygghet å ha med seg mobilen på fisketur

Du kan gjerne ha med mobilen på fisketur, men husk å legge den bort slik at du kan fokusere på det du kom ut for å gjøre. Mobilen er blitt en viktig del av oss alle og vi vil gjerne ha den med overalt, til og med på fisketur. Det er forskjellige grunner til at noen kanskje vil legge igjen mobilen. Du kan miste mobilen i vannet, i en stein på fjellet eller den kan bare forsvinne. Og du har kanskje ikke så god dekning der ute eller der oppe. Vi mener uansett at du burde ta med deg mobilen.

Det positive overgår det negative

Først og fremst er du trygg på at ett eller annet sted vil du kunne finne deg dekning og nå ut til hvem som helst. Ulempen er at det er større risiko for at mobilen kan bli skadet når du befinner deg ute i skog og mark. Har du vært uheldig å miste mobilen i vannet eller i bakken mens du er på fisketur? Finn et godt mobil verksted så snart du er hjemme igjen. Alt i alt så er det tryggheten som er viktigst, og man bør derfor fokusere på å minimere sjansene for at mobilen blir skadet i stedet for å levne den hjemme.

Hvordan kan du minimere skaderisikoen?

Først og fremst kan du prøve å unngå skader ved å kjøpe et beskyttelsesdeksel til din mobil. Dette er en billig forsikring. Dernest kan det være lurt å unngå å miste telefonen i vannet. Da kan du for eksempel bruke et lite tau eller en reim for å binde den fast i kroppen. Sørg også for å ha mobilen tett inntil kroppen slik at den ikke blir kald dersom du begir deg ut på isfisketur. Vær også oppmerksom på hvordan du pakker telefonen. Den blir fort knust om du stapper den oppi en allerede fullpakket ryggsekk. Her gjelder det å bruke sunn fornuft!