Kjøp en fiskebåt

Hvis du liker havfiske, kan du leie båt, eller bli med på guidede turer, men dette kan bli dyrt i lengden. Er du en ivrig fisker, kan det derfor lønne seg å kjøpe en egen båt i stedet for å leie.

Ting du må tenke på

Før du kjøper båt, må du sjekke muligheten for å få båtplass, og du må planlegge vinterlagringen. Hvis du ikke finner en ledig plass i nærheten av der du bor, kan det bli langt å kjøre hver gang du skal bruke båten. Vurder også om du vil ha en ny eller en brukt båt. En brukt båt kan selvsagt være billigere, men den kan også ha feil og mangler. Ved kjøp av bruktbåt, må du sørge for en god kontrakt. Tenk gjennom hvor båten skal brukes. Hvor dypt er vannet der du skal bruke den, og hva er båten godkjent for? Tenk også over om du vil ha bensinmotor eller dieselmotor.

Utgifter

Det koster en del å kjøpe båt. Du kan spare penger, eller ta opp et hurtiglån til å kjøpe selve båten, men husk også at det kan komme andre utgifter i tillegg. En bruktbåt kan ha usynlige feil, og til og med en ny båt kan ha barnesykdommer, men da vil forhandleren reparere disse. Sett likevel av penger til uforutsette utgifter.

Vurder behovet ditt

Ikke alle trenger en havgående storbåt. Noen klarer seg fint med en robåt, spesielt dersom de bare skal fiske i en innsjø. Vurder ditt eget behov før du begynner å se på båter. Hvis du skal være alene i båten, trenger du en båt som er lett å navigere og fortøye. Skal det være plass til flere, trenger du kanskje en større båt. Les gjerne tester, og finn gode tips på nettet for å velge riktig båt.

Utgifter

Det koster en del å kjøpe båt. Du kan spare penger, eller ta opp et lån til å kjøpe selve båten, men husk også at det kan komme andre utgifter i tillegg. En bruktbåt kan ha usynlige feil, og til og med en ny båt kan ha barnesykdommer, men da vil forhandleren reparere disse. Sett likevel av penger til uforutsette utgifter.